האם כדאי לקנות יורו היום או להמתין להזדמנות

לקנות יורו היום או לחכות למחר? 5 דברים שתהיו חייבים לדעת לפני שאתם זורקים כסף מהחלון

מכירים את החבר ההוא עם "העצות הפיננסיות הכי טובות בעולם"? זה שבטוח שיודע בדיוק מתי לקנות ומתי למכור, אבל משום מה תמיד נשאר עם מינוס? מעולה, היום אני כאן לסדר לכם את הראש, וכדי שהעניין יהיה ברור כבר בהתחלה – היורו אולי נראה כמו מטבע אלגנטי מארץ הבגטים והאספרסו, אבל השאלה אם לקנות אותו היום לא פשוטה כמו שהיא נראית. אז לפני שאתם שולפים ארנק ורצים לצ'יינג', בואו נבין קודם למה אנחנו בכלל מדברים על זה.

מה הסיפור האמיתי מאחורי התנודתיות של היורו? (ומדוע הבנק שלכם אוהב את זה)

כולנו שומעים מדי שבוע על "ירידות חדות ביורו" או על "קפיצה בלתי מוסברת". אבל למה זה באמת קורה? האם אי פעם תהיתם אם יש חברה סודית שזורקת חיצים על לוח כדי לקבוע את שער החליפין היומי? (ספוילר: כנראה שלא – אבל הרעיון מצחיק בהחלט.) הדבר החשוב הוא להבין שיש כמה סיבות אמיתיות, ולא מעט מוזרות, שבאמת גורמות לתנודתיות הזאת:

  • פוליטיקה אירופית: לא סתם אומרים שפוליטיקה היא הצגת בידור הכי טובה בעיר – גירושין פוליטיים (כן בריטניה, אנחנו מדברים אליכם), בחירות דמוקרטיות מוגזמות ואפילו צעדים אקולוגיים מוגזמים יכולים לגרום למטבע לקפוץ כמו ילד אחרי צריכת סוכר מוגברת.
  • מצב כלכלי כללי באיחוד: כאשר גרמניה מתעטשת, כל אירופה מרגישה צינון קל – זו אולי קלישאה, אבל עם בסיס מאוד אמיתי.
  • מדיניות הבנק האירופי המרכזי: האיש בחליפה שנראה כאילו יצא ממגזין אופנה, מחליט פתאום שהוא מוריד או מעלה את הריבית, ו… בום, היורו רוקד לצלילי החליל שלו.

המסקנה הבינתיים: היורו הוא לא חבר יציב במיוחד, והוא בהחלט אוהב לשגע אותנו מפעם לפעם.

3 שאלות תמימות (אך ערמומיות!) שיגלו לכם האם השתלם לקנות יורו עכשיו

לפני שאתם פועלים באימפולסיביות של אדם שמתלהב מ"אחד פלוס אחד", תנסו לעצור לרגע ולשאול את עצמכם כמה שאלות פשוטות לכאורה:

  • האם אתם נוסעים בקרוב לאירופה או פשוט "משחקים מט"ח" כי משעמם לכם? אם אין לכם טיול, השקעה או עסקים באירופה, אולי בכלל היורו לא יודע שאתם קיימים, ואולי זה רעיון טוב שהקשר יישאר מרחוק?
  • כמה סיכון אתם באמת מוכנים לקחת? זכרו, היורו הוא לא סדרת נטפליקס: הוא לא תמיד נותן סוף טוב.
  • ובלי טיפה ציניות (רק קצת!) – האם בכלל בדקתם את השער הנוכחי? להיות בטוחים ש"יורו תמיד שווה קנייה" הוא הרגל מסוכן ולא ממש מוצלח.

מה אומרים הנביאים המודרניים? (כלומר – המומחים הפיננסיים)

אם עד עכשיו המידע שלנו היה בעיקר משעשע ומביא חיוך על הפנים – בואו נעשה רגע הפסקה רצינית, רק לשנייה וחצי. לדבריו הציניים של אחד המומחים הבכירים בוול סטריט (ששמו שמור במערכת כדי לא לבייש אותו בסוף השנה): "תחזיות פיננסיות עובדות נהדר – עד הרגע שהמציאות מפריעה". והמשפט הזה מסכם הכל: אף מומחה לא באמת יכול להבטיח לכם לאן ילך היורו. אבל רגע לפני שאתם מתייאשים, בואו נענה בכיף על כמה שאלות ותשובות קצרות על הדרך:

שאלות מהירות במיוחד

  • האם היורו באמת עומד להתרסק?
    התשובה המלאה: כנראה שלא, אלא אם כן חייזרים יבקרו בפריז. אבל לא הייתי בונה על זה.
  • האם כדאי לקנות יורו למסחר לטווח קצר?
    אם יש לכם כסף שאתם מוכנים לראות פחות ממנו ברגע נתון – לכו על זה. אם לא, עדיף להשקיע בכרטיס לוטו.
  • האם אירועי חדשות משפיעים באמת על היורו?
    כן, לגמרי. אירופה היא כמו אופרת סבון, רק ללא השחקנים היפים.
  • מהו שער יורו "אטרקטיבי" באמת?
    שער שנמוך משמעותית מהממוצע בתקופה האחרונה – ואז, רק אם אתם באמת צריכים יורו.
  • האם מומלץ לקנות יורו כ"השקעה פאסיבית"?
    ישנן אפשרויות משתלמות יותר, אבל היי – אם אתם אוהבים "רכבת הרים רגשית פיננסית" – לכו על זה.

השורה התחתונה (ללא כאבי ראש מיותרים)

אז האם באמת כדאי לקנות יורו היום או שתהיו רגועים לחלוטין אם תחכו ללילה הבא של השנה החדשה? התשובה הקונקרטית קצת מאכזבת: תלוי. תלוי בכם, תלוי בצרכים האישיים שלכם וגם במנה היומית של האדרנלין שאתם מחפשים. אם אהבתם את הקטע של לאבד שינה ולבדוק שערי חליפין בכל 2 דקות – מעולה, היורו הוא לגמרי בשבילכם! אם אתם מעדיפים לישון בלילה, תחשבו פעמיים.

בכל מקרה, דבר אחד בטוח: אחרי כל מה שקראתם למעלה – אתם כבר הרבה יותר חכמים, מודעים, ובעיקר כנראה גם מחייכים קצת יותר. ואם כבר זרקתם את הכסף על היורו – לפחות ננצל את ההזדמנות לטוס לפריז לעשות שופינג וכמה תמונות לאינסטגרם. הרי בסוף, חיים רק פעם אחת – ואת זה אפשר להגיד אפילו בטווח הארוך!

כתוב/כתבי תגובה