רגע, מה?! ההלכה מתעסקת גם בזה?! כל מה שרציתם לדעת על "לרדת לאישה" לפי ההלכה (ולא היה לכם את מי לשאול)
טוב חברים, תהיו איתי רגע כי הנושא שלפנינו הוא אחד מאותם נושאים שמתחיל בשקט במסיבת יום שישי ומתגלגל לשיחה לוהטת שנמשכת עד שלוש בבוקר. "ההלכה"? "ירידה לאישה"? רגע, על מה אנחנו מדברים פה בכלל?! ובכן, מסתבר שההלכה היהודית, אותה מסורת עתיקה שאנחנו לפעמים חושבים שהכי רחוקה מהחיים שלנו, דווקא לא מפחדת לגעת (תרתי משמע) בסוגיות הכי אינטימיות ואישיות שלנו.
רגע אחד לפני, למה בכלל אכפת להלכה מה קורה מתחת לסדינים שלנו?
כן, ההלכה מתעניינת בכל פינה בחיינו – גם זו שמתחת לשמיכת הפוך שלכם. ולמה? כי בעיני היהדות, אינטימיות בין בני זוג נשואים היא לא סתם המלצה, אלא מצווה אמיתית של קדושה, שמחה וקירוב לבבות. אז כמו כל תחום אחר, גם כאן ספגו גדולי הפוסקים את הזיעה הקרה על המצח והתמודדו באומץ רב עם השאלות הכי מביכות שאפשר לדמיין.
לגופו של עניין – אז מה ההלכה באמת אומרת על "לרדת לאישה"?
אני יודע, אתם מחכים לשורה התחתונה. ובכן, התשובה תפתיע אתכם: רוב הפוסקים היהודים – כן, כן, אלו שאתם רגילים לראות מצוטטים בספרים הכבדים והארוכים על המדף – הם הרבה יותר פתוחים וזורמים ממה שחשבתם. הפתעה? בהחלט כן!
"אין דבר האסור לזוג נשוי כשהוא נעשה בכבוד, אהבה ובהסכמה הדדית"
כן, שמעתם נכון. לפי עמדתם של גדולי רבני הדורות האחרונים (בניהם הרב עובדיה יוסף, הרב שלמה אבינר, הרב אליעזר מלמד ועוד לא מעט אחרים), פרט למעט הגבלות, העניינים שבין זוג נשוי באהבה ובהסכמה הם לא רק מותרים – אלא גם רצויים! כן, נשבע לכם.
ובפרט, "לרדת לאישה" או "הנשיקה באותו מקום", כפי שהרב עובדיה בעצמו מכנה זאת, אינו מופיע כאסור בצורה מפורשת בשולחן ערוך או בתלמוד, ולמעשה ההלכה אינה מגדירה זאת כאיסור כללי כל עוד נשמרים כמה כללים בסיסיים עליהם נרחיב ממש עכשיו.
אז רגע, איפה הקאץ'? 3 כללים הלכתיים חשובים שאתם חייבים להכיר
כמו שאתם מכירים מהחיים, גם הלכה יהודית לא באה לגמרי בלי "אותיות קטנות":
- בלבד שהדבר נעשה מתוך הסכמה מלאה – כלומר: אסור לאף צד לכפות או להרגיש לא בנוח. הכל בהסכמה ואהבה.
- חשוב לשמור על נקיון והיגיינה – נשמע מובן מאליו, נכון? מסתבר שגם הפוסקים הצדיקים אזכרו זאת, כדי לשמור על כבוד ואהבה ביניכם.
- בלי מוגזמות ובלי התמכרויות – ההלכה תמיד מזהירה מאובססיוויות ומעודדת לאזן ולשמור על קשר זוגי בריא.
"סבא שלי רב. איך לעזאזל אני שואל אותו את זה?!" – 5 שאלות נפוצות (שאולי פחדתם לשאול)
1. זה לא מוזר שרבנים מבוגרים מתעסקים בזה?!
חד משמעית – לא! הרבנים הכי גדולים שלנו התעסקו בכל תחום בחיים מתוך הבנה שהחיים עצמם קדושים וחשובים להלכה.
2. האם מותר לגבר ליהנות מהמעשה בצורה מלאה?
לא רק מותר, אלא רצוי! כל המהות היא לאפשר חיבור עמוק ואמיתי בין הזוג הנשוי, ושני הצדדים רשאים ליהנות במלא מובן המילה.
3. זה נכון שזה נחשב "לא צנוע"?
להפך. הצניעות לפי ההלכה מתייחסת לספירה הציבורית. בין בני זוג נשואים, ההלכה דווקא מעודדת פתיחות, אינטימיות ואהבה ללא גבולות מלאכותיים.
4. אשתי מתביישת מהנושא, איך לגשת לזה בעדינות?
קודם כל לדבר. סבלנות, כנות ואהבה גורמים לכולנו להיפתח בהדרגה. אם יש התלבטות, אפשר גם לפנות (ברגישות) לייעוץ מקצועי.
5. תגיד לי את האמת – אתה צוחק או רציני למקרה?
רציני לגמרי. אבל תודו שהופתעתם קצת וכמעט נחנקתם מהקפה.
אז איך לא סיפרו לנו את זה עד היום?! (או – למה הרבנים לא מדברים על זה בכל הרצאה?)
כי בואו נהיה כנים, אנחנו קצת מתביישים והנושאים האלה עדיין טאבו בחברה הדתית והמסורתית. אני לא מדמיין את הרב שלכם קופץ באמצע דרשת שבת ופותח את העניין בהפטרה. אבל דווקא בגלל זה חשוב לקרוא, להכיר ולקבל תשובות ברורות לנושאים נפוצים כל כך!
בשורה התחתונה – מה למדנו היום ואיך זה קשור אליכם?
תכל'ס, בינינו, אין כמו אהבה אמיתית וקרובה בזוגיות. היהדות, ההלכה והמסורת שלנו הרבה יותר מאפשרות ופתוחות ממה שרובנו חושבים. אם תקבלו רק דבר אחד מהמאמר הזה, שיהיה זה: החיבור בין בני הזוג הוא קדוש, חשוב ומוערך. כל מה שאתם עושים באהבה, בכבוד ובהסכמה – כנראה מותר ומבורך.
אז קדימה חברים, הגיע הזמן להתגבר על המבוכה ולתקשר את מה שחשוב לכם. ותכל'ס, אם כבר הלכה – לפחות שתהיה כזו שאנחנו באמת רוצים לחיות איתה (ואל תשכחו לשלוח את המאמר לחברים שלכם. תסמכו עלי, הם יודו לכם אחר כך).