האם כדאי להשקיע ביורו עכשיו או לחכות

יורו אחד קטן, האם הוא באמת שווה את ההשקעה שלכם?

בואו נדבר רגע דוגרי. יורו אחד קטן נראה כמו המטבע התמים ביותר בארנק שלכם. בדרך כלל הוא מתחבא במגירה של הפיצוחים או באיזו קופה מאובקת שחזרתם איתה מחופשה באמסטרדם. אבל האם עצרתם אי פעם לחשוב רגע ברצינות: האם כדאי באמת לשים את הכסף שלכם על היורו? או שרק מדובר באנקדוטה נחמדה שתוכלו לספר לסבתא בחגים?

רגע, מי זוכר בכלל למה עברו ליורו?

נתחיל משיעור היסטוריה מקוצר ומהיר, כי אין מצב שחמישה אחוזים מכם זוכרים למה האירופים עברו לראות את המלכה אליזבט רק בטלוויזיה ולא על השטרות שלהם. היורו נמכר לאזרחים האירופאים כדרך לאחד את יבשת אירופה, להימנע מחישובי המרה מטרידים באיטליה (מישהו זוכר כמה לירטות היו יורו אחד? אף אחד? נכון, זו הפואנטה). מאז שהיורו הגיע בשנת 2002 ארופה לא מסתכלת לאחור, ומאז הפך לשחקן שאי אפשר להתעלם ממנו בשוק המטבעות העולמי.

אז האם היורו שווה את כאב הראש? שאלנו את סבתא מזל ויש לנו חדשות מפתיעות!

בישראל, בואו נגיד את האמת, רובנו בכלל לא מסתכלים לכיוון של היורו בזמן שאנחנו מתקשרים בגאווה לקריפטו, בודקים מניות טסלה, או מנסים להבין למה ערך השקעות ה-NFT שלנו ירדו למרות שהחתול המצויר שקנינו כזה חמוד. אבל מאחורי כל התבודדות שלנו עם המטבעות הטרנדיים מסתתר לו בשקט היורו הוותיק, הפחות סקסי והיותר יציב (או שזה רק המראה שלו?).

  • יציבות באופנה: היורו נחשב לאחד מהמטבעות היציבים ביותר בעולם אחרי הדולר האמריקאי. לא סתם גרמניה מנסה לשמור עליו חזק, תוך שהיא כועסת כל שנה מחדש על יוון. בינינו? זה נראה קצת כמו סדרת דרמה משפחתית בנטפליקס.
  • קלות השימוש: אם אי פעם ביליתם בקניון בברלין או בפסטיבל מוסיקה באיביזה, בטח שמת לב כמה קל ונוח שהכול באותו המטבע, ללא צורך לחשב ולהכפיל עם המוח אחרי שלוש כוסות סנגריה.
  • חשיפה לכלכלה האירופית: טוב, זה נשמע קצת מבוגר, ברור, אבל לשים את הכסף על היורו יכול לחשוף אתכם לשווקים האירופים, במיוחד עכשיו כשאירופה מתחילה להראות סימני התאוששות מרגשים אחרי המשברים האחרונים.

רגע, למה אתם לא שמים את הכסף מתחת לבלטות וזהו?

כי בשורה התחתונה, אם היורו עולה – ואתם שמתם עליו את הכסף – תקבלו חיוך של זוכים בלוטו ברומא. אם היורו יורד – לפחות תוכלו ליהנות מאספרסו איטלקי זול יותר בטיול הבא למילאנו. זה בעצם סוג של Win-Win מאוזן ומושלם.

האם היורו יהיה כאן עוד 20 שנה, או שבקרוב נמצא אותו במוזיאון ליד הפקס?

יש אנשים שמרגישים שהיורו הוא המטבע של אתמול, כאילו הוא נתקע בזמן עם מכנסי קורדרוי ומוזיקת דיסקו משנות ה-70. אמרו עליו שהוא ייעלם, שהכלכלה האירופאית תקרוס ושנגיד הבנק האירופי יצטרך למכור בייגלה ברחוב. אז חדשות שובבות לאותם מומחים: היורו נשאר חזק, עומד יציב ועדיין מרקיד את השווקים העולמיים.

ובעצם, האם יש סיכוי שבעתיד יקרה משהו פחות צפוי? אולי ממשלת אירופה תשיק את ה"יורו-קוין", המטבע הדיגיטלי השובב שאי אפשר להזניח? אולי כל החששות שלנו בכלל לשווא? בינתיים היינו ממליצים שלא לקחת את התרחיש הזה ברצינות גדולה מדי (אלא אם אתם אוהבים להפסיד כסף בסטייל).

5 שאלות ותשובות בוערות על השקעה ביורו:

1. למה דווקא יורו ולא דולר או פרנקים שוויצריים?

דולר זה נדוש ושוויץ יקרה מידי, פשוט תבחרו מטבע יפה לענוד יפה על הצוואר.

2. מתי הכי משתלם לקנות יורו?

כשהוא נמוך, כמו הטמפרטורות בלונדון באפריל. רק מזכיר שתמיד יש אלמנט של הימור.

3. האם השקעה ביורו הופכת אותי לטייקון?

תלוי כמה יורו יש לך עכשיו מתחת למזרון, ותלוי גם אם חמותך היא אנגלה מרקל.

4. ממה כדאי להיזהר בהשקעה ביורו?

בעיקר מהתקפות לב כתוצאה מלחץ מוגזם או מרדף יומיומי אחרי כותרות שער האירו.

5. האם כדאי בכלל להיכנס לזה בגיל צעיר?

אם אתה צעיר ומאמין בחלומות, לך לקנות ביטקוין ולהפסיד כמו כולם. אם אתה רוצה לישון טוב בלילה, לכו על היורו.

בואו נסגור את זה סופית: שפוך או לא שפוך את הכסף על היורו?

בסופו של יום, להשקיע ביורו או לא להשקיע זה קצת כמו לבחור סדרה בנטפליקס. יש בסונסה, יש מתח, לא תמיד תקבלו בדיוק מה שציפיתם לו, אבל הי, אם בחרתם בחוכמה, תוכלו ליהנות מתנודות נמוכות יחסית והבנה יציבה (או לפחות להרגיש כאילו אתם מבינים מה אתם עושים עם הכסף שלכם). אז אם הסיכון עושה לכם ויברציות לא נעימות, אולי דווקא רכבת ההרים העדינה של היורו תהיה בשבילכם בדיוק כמו חופשה קצרה בפאריז: קלאסית, רגועה וכמעט אף פעם לא מאכזבת מדי.

ולסיכום – אם התעייפתם מקריפטו ורוצים משהו יציב, היו רומנטיים: לכו על היורו. אפילו אם לא תהיו מיליונרים בעוד שנה, לפחות תוכלו לקנות מאפה צרפתי אותנטי ולהעמיד פנים שאתם בשאנז אליזה. ומי אמר שזה לא ניצחון אמיתי?

כתוב/כתבי תגובה