באיזה מהירות מצלמת מהירות מצלמת ואיך זה ישפיע עליך

מאיזו מהירות מצלמת המהירות באמת מתחילה לשים עלינו עין? (רמז: התשובה תפתיע אתכם)

בואו, נהיה כנים רגע: כולנו נוסעים בכבישים מדי יום, וכולנו, בשלב כלשהו בחיינו, תהינו "האם הרגע עברתי מצלמה?!" ולא פחות חשוב, כמה מהר באמת אפשר לנסוע בלי לקבל "סלפי" מהרס מהמצלמות היקרות של משטרת ישראל?

אני יודע מה אתם חושבים עכשיו – "יאללה, תזרוק את המספר". אבל רגע! אם אתם רוצים באמת להבין איך המצלמות האלה עובדות ומה עומד מאחורי המספרים, תשכחו מכל היתר ותמשיכו לקרוא. ואם אתם לא, ניפגש כבר במכתב החביב מאגף התנועה שמחכה בתיבת הדואר שלכם (סתם, סתם. תמשיכו לקרוא בכל זאת).

"איך המצלמה יודעת שהייתי מהיר מדי?" (רמז: לא מדובר בקוסמות)

אוקיי, קודם קצת רקע. המצלמה שאתם כל כך "אוהבים" לימדה את עצמה היטב את המשחק. כשהרכב שלכם עובר את נקודת הבדיקה (פסים בכביש, לייזר או רדאר, תלוי איזה אזור אתם מעדיפים להימנע ממנו), נשלחות קרניים בלתי נראות שפשוט גורמות לשנייה קטנה של בהלה. המערכת, שהיא די חכמה אבל בלי חוש הומור בכלל, מזהה את המהירות שלכם במאית השנייה ובום – התמונה בדרך להדפסה.

אז במהירות כמה בדיוק מחליטה המצלמה לשלוף את האייפון שלה?

מרגישים את המתח באוויר? הנה זה בא: מצלמות המהירות בישראל מופעלות בדרך כלל החל ממספר קבוע של קמ"ש מעל המהירות המותרת. לחוק יש "טווח סבלנות" מסוים, שמטרתו לוודא שאין טעויות מדידה ואתם לא תתחילו לקבל דו"ח רק כי מיהרתם ב-2 קמ"ש קטנים. עדיין, אל תסמכו על זה יותר מדי.

  • בדרך עירונית, מצלמה לרוב תתחיל לתעד אתכם באזור ה-11 עד 12 קמ"ש מעל המהירות המותרת (כן כן, 61 או 62 קמ"ש באזור של 50 קמ"ש).
  • בכבישים בין-עירוניים, מדובר בדרך כלל בטווח ה-15-20 קמ"ש מעל המותר. לדוגמה, כביש של 90 קמ"ש – המצלמה תשלח לכם חיבוק וירטואלי החל מכ-106 קמ"ש ומעלה.
  • כבישים מהירים עם תמרור של 110 קמ"ש? אתם כבר יודעים את התשובה: המצלמה תדע לצלם אתכם אי שם בין 126-130 קמ"ש. בקיצור, לא מומלץ לבדוק בדיוק את הקצה העליון.

"האם אפשר להתחכם עם המצלמות?" (או: האם יש טריקים של סבא כדי להתחמק מהקליק המאיים?)

עכשיו בואו נהיה רציניים רגע – כן, יש אגדות אורבניות על ריסוס לוחיות במספר ספריי למיניהם, או כאלה שנשבעים שאם הם ינפנפו לשלום כשהם חולפים מול מצלמה, זה מבלבל אותה. אז ככה – המצלמה אולי מעריכה את ההומור שלכם, אבל אל תבנו על להתחמק מהדו"חות בעזרת בדיחות. המצלמות המודרניות משתמשות בטכנולוגיות מתקדמות לזיהוי ספרות, פרצופים וחיוכים מעושים במיוחד, אז תחסכו מעצמכם מבוכה וזמן. פשוט סעו כמו שצריך.

אבל מה עם Waze? האם האפליקציה הנאמנה מצילה אותנו?

אז כן, אפליקציות כמו Waze עוזרות ומתריעות מראש על רוב המצלמות. אבל החבר'ה במשטרה, ניחשתם את זה לבד, גם יודעים להשתמש באפליקציות האלה, ואף גורמים להתקפי לב קצרים כשהם מציבים מצלמות זמניות ומכשירי מדידה ניידים שמופיעים פתאום מהשמיים כמו פטריות אחרי הגשם.

"אז איך ניצלים מתמונת הפרופיל הכי גרועה שלכם מהמשטרה? 5 טיפים שיכולים להציל את הכיס שלכם"

  • סעו כחוק: כן, הטיפ האולטימטיבי המפתיע והמרגש הזה עובד בעצם הכי טוב. סליחה שהרסת את כל הכיף.
  • עקבו אחרי השלטים: נשמע ברור מאליו, אבל אתם תופתעו כמה פעמים מפספסים שלט ואחריו צץ אור יקרות של פלאש מצלמה.
  • ודאו שהמפיץ זורם באורך החיים: בדקו שהווייז מעודכן. אל תניחו ש"יהיה בסדר". תזכרו, לווייז שלכם יש עבודה בלי הפסקה.
  • הכירו את הכבישים הקבועים שלכם: איפה יש מצלמה קבועה, איפה נוהגים לשים נקודות בדיקה ארעיות? כמו שאמרה סבתא, ידע הוא כוח – ולא רק בפוליטיקה.
  • הזמן את החברים שלכם לנהוג: סתם צחקתי (או שלא?). אבל אם אתם כבר נוסעים מספר אנשים באוטו ויודעים שמישהו נוהג בצורה אחראית יותר, אולי תנו לו את המפתחות הפעם.

"רגע, שנייה לפני סיום! שאלות ותשובות קצרות במיוחד"

האם הדו"ח נשלח מיד אחרי הצילום?

לא מיד, בדרך כלל תוך מספר ימים עד שבועיים תקבלו מכתב מבאס בדואר.

יש למצלמות האלה מצב לילה?

בהחלט כן. הן לא עוברות לישון כשהשמש יורדת.

מצלמות פעילות תמיד?

לא כולן פעילות תמיד, אבל אתם באמת רוצים להמר על זה?

האם מצולמות רק תמונות סטילס?

כן, מדובר בדרך כלל בתמונת סטילס שגם מתעדת את המהירות המדויקת שלכם.

אפשר לבקש עותק של התמונה?

בוודאי, אם תמיד חלמתם על סלפי עם גבול מהירות עליון, אתם מוזמנים לפנות לאגף התנועה. חוויה בלתי נשכחת!

"לסיכום (בקצרה ובלי כאבי לב): אז באיזו מהירות המצלמה כבר מחפשת אתכם?"

חשוב לזכור כי מצלמות המהירות והשוטרים בשטח לא מחכים בשערי העיר עם מצלמות פולארויד והם לא מחפשים לתפוס אתכם במהירות של קמ"ש בודד מעל המותר. עם זאת, הגבול נע סביב 10-20 קמ"ש (תלוי כמובן בסוג הכביש), ומומלץ בהחלט לא להמר על הסבלנות שלהם. סעו בזהירות, השתמשו באפליקציות עזר וזכרו: עדיף להסתכן בסלפיז לא מוצלחים באינסטגרם, מאשר סלפיז מהממים של משטרת ישראל.

כתוב/כתבי תגובה