העכבר בנייד הפסיק לעבוד? ברוכים הבאים לסיוט הטכנולוגי של כולנו
כולנו מכירים את הרגע שבו, ללא כל התרעה, העכבר של המחשב הנייד פעם אחת פשוט מחליט לקחת חופשה. ככה, בזמן הכי פחות מתאים – בסוף פרויקט בעבודה, באמצע מצגת חשובה או סתם כשהיריב הולך לפרק אתכם בפורטנייט. הטאצ'פד לא מגיב? סמן העכבר נעול כמו פינגווין קפוא בקטבים? אוקיי, תנשמו עמוק. אתם לא לבד, וזה הזמן להפוך את התסכול הזה לבידור טהור. אז למה זה קורה, מה אפשר לעשות, והאם טכנולוגיית מחשבים באמת נוצרה כדי לבדוק לנו את העצבים בכלל?
5 סיבות "קסומות" מדוע העכבר שלכם שובת פתאום
1. "אופס, לא ידעתי שיש לזה כפתור כיבוי!"
בינינו, אף אחד לא חולם לקרוא את ההוראות הקטנות והמעייפות כשקונים מחשב חדש. אז קחו הפתעה: לעיתים קרובות העכבר מושבת פשוט כי בטעות לחצתם על כפתור ביטול הטאצ'פד. כן, הוא קיים. הוא קטן, מרגיז, ומדי פעם פשוט מופעל כשאצבעותינו רוקדות קצת יותר מדי על המקלדת. בודקים זאת ע"י כפתורי הפונקציה (Fn) בשילוב של F7 או F9 (לכל יצרן יש קקי משלו – סליחה, שיטה שונה).
2. "עדכונים, עדכונים, לא למדתם כלום מווינדוס 98?"
זוכרים שפעם כשהמחשב החליט לעשות עדכון, הכל נעצר ואתם הייתם יכולים ללכת להכין כמה כוסות קפה? ברוכים השבים להווה. לפעמים דרייברים לא מעודכנים גורמים לטאצ'פד שלנו להפסיק לפעול. עדכון מהיר לדרייברים מתוך מנהל ההתקנים יכול להציל לכם לא רק את העכבר, אלא גם את העצבים שלכם – ועוד לפני שהקפה התקרר!
3. "כן, גם לעכברים יש רגעים פסיכולוגיים"
האם פעם חשבתם שאולי העכבר שלכם פשוט מוטרד נפשית? הוא לא. אבל לפעמים כן יש לו תקלות תוכנה זמניות, קצת כמו הרגע הזה שהמוח שלנו נתקע מול נטפליקס בלי לדעת באיזה סדרה לבחור. הפתרון? ריסטארט פשוט של המחשב. כן כן, אותו הפתרון ששמעתם אפילו מסבתא שלכם – גם ב-2023 זה לגמרי עובד.
4. "הלכלוך שמתחת לטאצ'פד – הג'ונגל שחי לנו מתחת לאצבעות"
מדהים מה גרגר חול אחד או פירור ביסקוויט קטן יכולים לעשות. ניקיון קצר של הטאצ'פד אולי לא מציל את כדור הארץ, אבל בהחלט מציל את הסמן שלכם מסיבובי התנהגות חשודים ומוזרים במיוחד. מטלית לחה או אוויר דחוס יכולים להיות החברים הכי טובים שלכם ברגע הזה. ובקשה קטנה, לא לאכול מעל המקלדת – גם אם זו סדרה ממש טובה.
5. "בעיית חומרה אמתית או פשוט קונספירציה של יצרני מחשבים כדי שנקנה חדש?"
אחרי שעברתם על כל הסעיפים האחרים, נשארה אפשרות אחת מטרידה – תקלה חומרתית אמתית. אולי כבל פנימי ניתק או פשוט רכיב הטאצ'פד מת והלך לעולם טוב יותר. כאן נשאלת השאלה: תיקון או פרידה כואבת? ובכלל, האם הכל באמת מזימה של יצרני המחשבים לשכנע אותנו לשדרג ולשלוף את כרטיס האשראי?
"שאלות שבטח יושבות לכם בראש עכשיו (עם תשובות!)"
- "האם עכבר USB הוא פתרון זמני?" כן! פתרון זמני וזול כל עוד הטאצ'פד מקולקל או מסרב להשתף פעולה. ואל תתביישו להסתובב איתו בתיק, גם כשאתם יוצאים לבית קפה – אף אחד כבר לא ישפוט אתכם היום.
- "למה לא סתם לעבור לטאצ' סקרין וגמרנו?" כי אחרי שעתיים של נגיעות במסך אתם תבינו שעכשיו צריך לנקות גם אותו. לא תמיד פתרון מושלם.
- "האם כל העכברים יכולים להתקלקל פתאום, או רק הטאצ'פדים?" כולם. ממש כולם.
- "האם להחליף מחשב זו אופציה הגיונית?" רק אם יש לכם עוד סיבות (או תקציב נדיב ביותר). בדרך כלל תיקון או התערבות קטנה פותרים את העניין היטב.
- "למה תמיד זה קורה דווקא באמצע משהו חשוב?" חוק מורפי, חברים – חוק מורפי.
"אז מה באמת למדנו מכל הסיפור הזה?"
למדנו שלפעמים העכבר או הטאצ'פד פשוט נהנים להשתעשע בנו קצת ושאפשר לפתור את רוב הבעיות בלי פאניקה ובלי הוצאות מוגזמות. כפתורים לחוצים בטעות, ניקיון, עדכון דרייברים או קצת סבלנות וריסטארט נחמד יכולים להציל את המצב.
בפעם הבאה שזה קורה לכם (ונקווה שזה לעולם לא יקרה), תנשמו עמוק, תגידו לעצמכם "זה רק עכבר", וחייכו. אחרי הכל, הטכנולוגיה של היום אמנם משגעת – אבל אנחנו תמיד ננצח. או לפחות עד הפעם הבאה שהיא תחליט להתגרות בנו קצת…