איך להשקיע במטבעות קריפטו ולהרוויח חכם ובטוח

רוצים להשקיע בקריפטו ומפחדים לאבד את המכנסיים? קבלו את המדריך (כמעט) השלם לאדם השפוי

בואו נודה באמת, אנשים מתחלקים לשני סוגים: אלה שכבר השקיעו בקריפטו ואלה שבדיוק שומעים את הסיפורים של הראשונים, מתבאסים, וממלמלים לעצמם "אוף, למה לא הקשבתי לדורון מהעבודה ב-2017 וקניתי איזה ביטקוין קטנצ'יק?". כמובן שיש גם את הסוג השלישי, אלה שקנו ביטקוין, מכרו מוקדם מדי ועכשיו מכים את עצמם בראש (ספוילר: רובנו). אבל רגע, לפני שאתם רצים לפתוח ארנק דיגיטלי וזורקים לפח עשרים אלף שקל, עצרו רגע ותנשמו. להשקיע בקריפטו זו אומנות, סוג של מדע מדויק (שבו לא תמיד השכל משחק תפקיד), ויש כמה דברים שאתם מוכרחים לדעת כדי לא ליפול קורבן לטעויות של מתחילים. ובואו נודה, כולנו עשינו את אותן טעויות בדיוק, עד שלמדנו.

איך בכלל מתחילים עם זה, בלי להסתבך ובלי לאבד את השפיות?

לפני הכול, תשאלו את עצמכם מה המטרה שלכם. כסף מהיר? השקעה ארוכת טווח? או פשוט להשוויץ בחברים שיש לכם "0.0045 ביטקוין"? קריפטו זה עולם מרתק, שמושך אליו אנשים ממגוון רחב של סיבות. אז רגע לפני שקונים, עליכם להכיר כמה כללים בסיסיים.

  • היכנסו עם רגל (קטנה) למים: אם זו השקעה ראשונה שלכם בעולם המטבעות הדיגיטליים, אל תשתוללו עם חשבון החיסכון של הילדים. תתחילו קטן, תרגישו את הזירה, ואז תתקדמו לאט ובביטחון.
  • עשו שיעורי בית: קראתם המלצה על מטבע בפורום באינטרנט? אחלה, עכשיו צחקו ממש חזק, תירגעו ותעשו מחקר מקיף משלכם. שאלות לבדיקה: מי עומד מאחורי המטבע? כמה זמן הוא פעיל? והכי חשוב – האם הוא מספק ערך אמיתי, או שהוא סתם נמצא שם כדי לגרום לכם להרגיש שקניתם את "הדבר הבא".
  • לא לשים את כל הביצים בסל אחד, ובלי פאניקה: לבחור מטבע יחיד ולהתאהב בו, זו קצת כמו להישאר נאמן לבלקברי במאה ה-21. ייתכן שיצליח, אבל רוב הסיכויים שתעדיפו סל מגוון של מטבעות איכותיים.

3 הטעויות המביכות שכל משקיע חדש עושה – ואיך להימנע מהן?

טעות #1: "כולם קונים את זה, אז למה שלא אצטרף?"

אם כולם יקפצו מחלון, אתם תקפצו איתם? לא. אז אל תקנו מטבע רק כי לירן מהמשרד אמר שזה "הדבר הבא". תנו לטרנדים לעבור לכם ליד הראש. מחקר עצמאי הוא המלך.

טעות #2: "קניתי, נתתי, שכחתי"

קריפטו הוא לא מניה סטנדרטית ולא נדל"ן בנגב. הצצה מדי פעם לראות איפה עומדים תוכל לחסוך לכם התקף חרדה עתידי או אכזבה גדולה מדי. מידע, רבותיי, זה כוח!

טעות #3: ללחוץ על "מכור" בפאניקה

ירידות ועליות של עשרות אחוזים ביום הן מצב נורמטיבי לחלוטין בעולם הקריפטו. אם תנודות חדות גורמות לכם לרעוד, כנראה שזה לא התחום בשבילכם. קור הרוח הוא החבר הכי טוב שלכם להשקעה בעולם הזה.

הגיע הזמן לבחור: ביטקוין, את'ריום או דוג'קוין של אילון מאסק?

השאלה הזו מזכירה קצת את סוגיית הביצה והתרנגולת. התשובה המדויקת היא: תלוי. ביטקוין נחשב לזהב הדיגיטלי, המטבע הכי יציב (יחסית, כן?), ואילו את'ריום מבוסס על טכנולוגיה מתקדמת שנמצאת בשימוש בעולם התכנות החכם ואפליקציות. ודוג'קוין? טוב, זה סיפור בפני עצמו, והתשובה היחידה היא כנראה: "כי זה מצחיק, אבל אל תשימו שם יותר מדי כסף, טוב?".

5 שאלות מציקות ששואלים את גוגל והגיע הזמן לענות עליהן אחת ולתמיד

  • "קריפטו זה בועה?" הכל יכול להיות בועה, אפילו מתוקים באירועים של ילדים. קריפטו באמת תנודתי, אבל טכנולוגיות הבלוקצ'יין הן דווקא הדבר האמיתי ובהחלט כאן כדי להישאר.
  • "אבל איך באמת עושים כסף בקריפטו?" קונים בזול, מוכרים ביוקר – הכי פשוט והכי קשה בעולם.
  • "למה הביטקוין כל כך יקר?" היצע מוגבל, בביקוש גדל, ופחד של אנשים לפספס את הרכבת. נו, שילוב הכי ישראלי שיש.
  • "אפשר לסמוך על זרים שינהלו לכם הכסף בקריפטו?" פשוט לא. כמו שלא תסמכו על זר ברחוב שישמור על הארנק שלכם. למדו את התחום בעצמכם.
  • "האם אפשר לאבד הכול במטבעות וירטואליים?" כן. חד משמעית. אפשרות אמיתית לחלוטין, לכן אל תהמרו על כסף שאין לכם את היכולת להפסיד.

ואולי הדבר הכי חשוב שלא מספרים לכם…

בסוף, אם אתם נכנסים לתחום הזה רק כדי לקנות "דרימרים" ומהמרים בעיניים עצומות בלי תוכנית, אתם ככל הנראה תפסידו – והרבה. קריפטו יכול להיות אפיק מדהים להכנסה, אבל גם הדרך הבטוחה לאיבוד הכסף אם תפעלו בחיפזון. לכן, עשו טובה, אל תקנו כי כולם קונים ואל תמכרו כי כולם מוכרים. פזרו סיכונים וקחו נשימה עמוקה. נעים להיות חלק מההתרגשות, אבל הרבה יותר נעים להיות עם הראש מעל המים.

מוכנים לצלול לעולם המטורף של הקריפטו? מעולה, רק תדאגו שהגלגל ההצלה (המידע, הסבלנות והשכל) יהיה תמיד אתכם.

כתוב/כתבי תגובה