הסכם ממון במקרה של פטירה – מה חייבים לדעת

אהבה לנצח? אולי, אבל מה קורה לכסף כשאחד מבני הזוג נפטר?

בואו נדבר רגע על משהו קצת פחות רומנטי מאהבה ממבט ראשון, איחוד משפחות ויורשים תמימים – בואו נדבר על כסף. כן, כסף. הרי ברור לכולנו ששום דבר לא הורס דרמות משפחתיות או טלנובלות כמו ההבנה שצריך לדבר על כסף כשמישהו כבר לא איתנו. תחשבו על זה רגע – דמיינו שמשפחה שלמה מתאספת ליד השולחן, במקום לדבר על הדודה שחזרה מטיול בתאילנד, מתחילה שיחה עמוקה על הנכס בנתניה או המניות של סבתא. נשמע כמו סיוט? ברוכים הבאים לחיים.

אם אתם שואלים את עצמכם: "רגע, מה אני בכלל צריך חוש הומור כשמדברים על פטירה?" הנה התשובה האמיתית: כשמדובר על כסף, צריך תמיד למצוא מקום לחיוך, אחרת נשארים תקועים עם כאב ראש ועורך דין על הקו. בדיוק בגלל זה, הגיע הזמן שתתחילו להבין מה קורה עם הרכוש, חשבון הבנק והדירה שלכם כשאחד מכם – חס וחלילה – ילך לעולם שכולו טוב (או לפחות עם פחות מיסים).

3 דברים שמעו"ד שלכם לא מספר לכם לגבי הסכם ממון במקרה של מוות

1. "מה שהיה שלך נשאר שלך?" ממש לא בטוח!

אתם בטוחים שאם בן או בת הזוג נפטרו, תקבלו אוטומטית הכול? אתם בטוחים מדי. לפעמים, מה שחשבתם שהוא לגמרי שלכם יוצא לפתע מהחלון. ומה קורה אז? בדיוק, צריכים הסכם ממון מוגדר וברור. בלי הפתעות, בלי וויכוחים משפחתיים מיותרים. אתם הרי לא רוצים לראות את גיסכם מוטי מגיע עם עורכי הדין שלו לשיחה? באמת לא.

2. "אבל אנחנו נשואים כבר 20 שנה, לא סומכים עליי?"

בואו נהיה רציניים לרגע – אהבה, רומנטיקה וזוגיות זה נחמד, אבל אתם יודעים מה פחות נחמד? מריבות משפטיות, צוואות מעורפלות וקבוצות וואטסאפ משפחתיות שיצאו משליטה. אז כן, גם אם הזוגיות שלכם אגדית כמו רומיאו ויוליה (רק עם סוף מוצלח יותר), אין מנוס מלוודא שיש לכם הכול כתוב שחור על גבי לבן. זכרו: הסכם ממון מגן על שני הצדדים, לא רק על אחד.

3. "אם כבר יש לי צוואה, למה בכלל צריך הסכם ממון?"

ברכות, כתבתם צוואה מושלמת הכוללת את החתול האהוב, עץ זית בחצר, ואפילו סיסמת הנטפליקס שלכם. מעולה. אבל רגע, מה עם הסכם ממון? האם צוואה מספיקה? התשובה היא לא בהכרח. הסכם ממון וצוואה הם שני מסמכים שונים, והם משלימים זה את זה. צוואה יכולה אולי לספר מה תרצו שיקרה אחרי פטירתכם, אך הסכם ממון מבהיר מה בדיוק היה שלכם מלכתחילה. כן, ממש כמו טאקו ופסטה – הכי טוב ביחד.

5 שאלות שכולם חושבים אבל מתביישים לשאול בנושא הסכמי ממון לאחר פטירה (ותשובות שנונות בהתאם)

  • הסכם ממון זה לא לאנשים עשירים בלבד? לא. זה מיועד לכל מי שרוצה למנוע סאגה טורקית בבית הדין למשפחה לאחר הפטירה.
  • מה קורה אם מישהו מתחרט על הסכם הממון? אפשר לשנות אותו, כל עוד שניכם עדיין פה כדי לחתום. אחרי זה יהיה קצת קשה.
  • האם הירושה של ההורים שלי נכנסת להסכם הממון? תלוי. בדיוק בשביל כאלה "אוי, לא חשבתי על זה" קיימים עורכי דין.
  • כולם עושים הסכם ממון? ממש לא, אבל כולם צריכים. בייחוד אלה שחושבים שהם לא צריכים. (כן, אתם.)
  • זה לא פוגע בזוגיות? בואו נגיד את זה פשוט: זוגיות שעומדת בזה, תעמוד בהחלטת נטפליקס בערב שישי בלי בעיה.

אז איך אתם דואגים לעצמכם בצורה נכונה (והכי פחות מוזרה שאפשר)? 3 שלבים ליישום מיידי

  • התחייבו לדבר על זה – שיחה קצרה וקלילה על ההסדרים הכלכליים פשוט עושה פלאים.
  • צרו הסכם ברור – שהכול יהיה ברור, שקוף ופשוט להבנה. בלי שפה משפטית כבדה שתדרוש מכם שלושה קפה כדי להבין.
  • עדכנו אותו מדי כמה שנים – החיים שלכם משתנים כל הזמן, אולי קניתם בית חדש, אולי פתחתם עסק, וזה הזמן לוודא שהכול מעודכן.

בשורה התחתונה: כסף יכול לסיים מערכות יחסים, אפילו אחרי פטירתכם

הסכם ממון טוב במקרה של פטירה – כמה שזה נשמע מטריד – יוצר שקט נפשי חשוב לזוגות. דמיינו לרגע מצב בו הכול ברור, וכל צד יודע בדיוק איפה הוא עומד. במקום כאבי ראש משפטיים ושעות בישיבות עם עורכי דין, אתם תוכלו להתפנות להתעסקות בדברים מהנים באמת, כמו לנסות סוף סוף להבין איך עוברת סדרת מתח ללא ספויילרים בטוויטר.

בסופו של יום (או, ליתר דיוק, סוף החיים), הסכם ממון משנה את התמונה לחלוטין ומבטיח כי הזוגיות שלכם, המשפחה שלכם והחשבון שלכם יישארו בדיוק איפה שרציתם שהם יהיו – בלי דרמות, בלי הפתעות ובלי צורך להיזכר מי מנופה מהירושה בבוקר בהיר אחד.

אז קדימה, למה אתם מחכים? התקשרו לעורך הדין, תתכננו, תחתמו, ואז תחזרו מיד לפרק הבא של הסדרה האהובה עליכם בלי דאגות. אם הגעתם עד כאן – כבר הרווחתם את השקט הנפשי שלכם.

כתוב/כתבי תגובה