רוצים להתגרש אבל הצד השני פחות בעניין? כך תשרדו את הגירושים גם בלי לקבל "כן"
"האם אפשר להתגרש כשהצד השני מתעקש להמשיך לשתף אתכם בנטפליקס?" את השאלה הזו לא ממש שאלו בעבר, אבל אם תשאלו כל עורך דין שמתמחה בדיני משפחה, יתברר לכם מהר מאוד: כשאחד רוצה לעזוב והשני נשאר בעקשנות לארוחת ערב, העניינים מתחילים להסתבך. ואם תהיתם האם אפשר להיפרד גם ללא הסכמת בן או בת הזוג (והכי חשוב, ללא ויתור על הסיסמא לספוטיפיי), התשובה היא – כן, אבל העסק טיפה מורכב מכך.
"אבל הוא מסרב!" 4 מיתוסים נפוצים על התנגדות בן הזוג לגירושים שיש להפריך מיד
מיתוס 1: "אי אפשר להתגרש בלי אישור של שני הצדדים"
פה במחלקת "חדשות טובות-רעות" שלנו, נשמח לבשר לכם שהחוק לא באמת מחייב אתכם לחכות עד שהפרטנר שלכם יחתום על המסמך מרצונו. בית הדין הרבני ובית המשפט לענייני משפחה בישראל מכירים במצבים בהם בעל או אישה מסרבים להתגרש, ובלא מעט מקרים פסק הדין יכול לחייב את הצד המתנגד לסיים את הפרשה במהרה, ולפנות את השטח בחזרה לשוק הפנויים-פנויות.
מיתוס 2: "צריך להוכיח בגידה או התנהגות קיצונית כדי לקבל גירושין"
ובכן, החיים הם לא דרמת נטפליקס אמריקאית. לא בהכרח צריך להוכיח שהצד השני התנהג "כמו מפלצת חסרת בושה" כדי להתגרש. בתי המשפט בישראל מתחשבים בהמון גורמים – החל מפירוד ממושך, דרך מערכת יחסים רעילה, קונפליקטים בלתי פוסקים, ועד לנסיבות מיוחדות כמו מחלוקות כספיות או טיפולים זוגיים כושלים. אין צורך להקליט באופן סודי שיחות עם חוקר פרטי כדי להצליח לגרום לשופט להבין שהמצב לא מזהיר.
מיתוס 3: "התהליך לוקח שנים על גבי שנים כשהצד השני מתנגד"
נכון, להתגרש כאשר הצד השני מתעקש לשחק את תפקיד "הקדוש המעונה" בהחלט יכול להאריך את ההליך, אך תשמחו לדעת שזה ממש לא מחוייב המציאות. בעזרת ייעוץ משפטי נכון וגישור מקצועי, תוכלו להימנע מלמצוא עצמכם מבלים את מיטב שנות הזהב שלכם במסדרונות בית המשפט או בלשכת הרב הראשי. תתפלאו, יש גם מקרים שההליך יכול לקחת חודשים ולא שנים.
מיתוס 4: "אם בן הזוג מסרב, הוא ישאיר אותי מרושש/ת"
הו, כמה פחדים מתלווים לתהליך הזה… כדאי שתדעו – החוק בישראל די ברור בנוגע לחלוקת הרכוש, מזונות ילדים וזכויות פיננסיות. אף צד לא יכול "להעניש" את השני כלכלית רק מפני שלא התחשק לו להיפרד בשלום. משהו לסגור מהר: היו רגועים – הצד המתנגד לא יקנה עם הכרטיס שלכם דירת הפאר במיאמי בעתיד הקרוב.
יאללה, איך עושים את זה בפועל? 3 שלבים להליך חלק יותר (יחסית)
- קודם כל, לנשום עמוק: גירושים הם עניין רגשי מורכב. התמודדו עם הרגשות שלכם דבר ראשון, ופנו לייעוץ רגשי או טיפולי בהקדם. זכרו: זה לא אתם, זה הם (טוב, אולי קצת גם אתם).
- בחירת ייצוג וייעוץ מקצועי: אל תוותרו על אנשי מקצוע מנוסים, מתווכים או מגשרים מוסמכים. תופתעו כמה כסף ואדרנלין מיותרים הייצוג הנכון יכול לחסוך לכם.
- איסוף מידע מראש: הקפידו להכיר את הזכויות שלכם והיו מוכנים נפשית ופיזית לדיונים חשובים. הכנה טובה תחסוך הפתעות מביכות ואף טובה לבריאות (שלכם, לא של עורך הדין שלכם).
קצת שאלות ותשובות למי שהספיק להתבלבל:
- האם אפשר להתגרש בלי לבקר ברבנות?
כן, יש גם את בית המשפט לענייני משפחה. לחלופין, ניתן לסגור הסכמים מחוץ לבית משפט בתהליך גישור. - האם התנגדות בן הזוג מעכבת תמיד את התהליך?
מעט, כן. הרבה, לא! אם ההליך מקצועי – זה לרוב יזרז את העניינים. - בן הזוג התחיל "לסחוט" אותי רגשית, מה לעשות?
לא לפחד לקבל ייעוץ ועזרה מקצועית בתחום הרגשי והמשפטי. אתם לא מוכרחים להישאר לבד במערכה. - אם אני רוצה להתגרש ובן הזוג לא רוצה לדבר בכלל, מה הפתרון?
הוף, נשמע מתסכל מאוד. אל דאגה, בית המשפט יודע להתמודד גם עם מצבים בהם הצד השני ממשיך לדבר רק עם העציץ בסלון. - ומה עם משמורת על הילדים?
טובת הילדים קודמת לכל – ואם הצד השני לא מסכים לכלום, תמיד יהיו אנשי מקצוע ובתי משפט שיפסקו בהתאם לטובה הזאת.
מה למדנו היום?
אז כן, חברים, בהחלט ניתן להתגרש גם כשבן או בת הזוג מסרבים בתוקף. נכון שהתהליך עלול להיות מורכב ורגיש, ובכל זאת זכרו: החיים קצרים מדי בשביל מערכות יחסים לא בריאות או אומללות. ובשורה התחתונה, אם הגעתם עד לפה – כנראה שאתם מוכנים להילחם על הזכות שלכם להיות מאושרים. כאן אנחנו מחזקים אתכם, שולחים לכם חיוך אוהד, ואומרים: קדימה, החיים הטובים מחכים לכם מעבר לפינה, רק צריך להתקדם.