איך לבצע איתור מיקום לפי מספר טלפון נייד 054

מי הזיז את הסמארטפון שלי? האמת המפתיעה מאחורי איתור מיקום לפי מספר טלפון נייד 054

אז תגידו לי בכנות רגע, כמה פעמים איבדתם את הטלפון שלכם (נגיד היום)? אתם בטח מהרהרים עכשיו ומתפלאים איך המכשיר היקר לכם כל כך מצליח להתחבא דווקא ברגעי הלחץ הגדול. מה אם הייתי אומר לכם שיש דרך סופר מגניבה (וקצת מטרידה) לאתר כל מכשיר לפי מספר הטלפון שלו, אפילו עם קידומת 054 התמימה? כן, כן, ממש כמו סרט ריגול בכיכובכם. אז לפני שתהפכו להאקרים, תעצרו רגע, קחו כוס קפה או תה צמחים מרגיע (או אספרסו כפול אם אתם ממש אמיצים), כי אתם עומדים להיכנס לעולם מסתורי, קצת מצחיק, ובעיקר מרתק של איתור מיקומי טלפונים.

איך בכלל אפשר לאתר מיקום לפי המספר 054 (בלי לשאול את סבתא)?

אם חשבתם שהמספר שלכם הוא רק אוסף משעמם של ספרות, טעיתם בענק! במציאות, כל מספר טלפון – ובמיוחד אחד שמתחיל ב-054 – הוא שער למידע עשיר, שעשוי לגלות עליכם דברים שלא חשבתם אפילו אמא שלכם יודעת. אבל רגע, לא מדובר פה על קסם שחור או כוחות על ייחודיים – הכל מסתמך על טכנולוגיה די פשוטה והגיון בריא, עם מעט תחכום טכנולוגי והרבה יצירתיות.

רגע, איפה אתם נמצאים עכשיו באמת?

כדי להבין לעומק, בואו נעשה תרגיל קצר – איפה הטלפון שלכם כרגע? לידכם כמובן (בלעדיו הרי החיים הם כמו עוגיית אוראו ללא הקרם!), אז מה בעצם מאפשר לאתר את המקום בו הוא מבלה את זמנו? איתור מיקום מתבסס על כמה אמצעים:

  • האנטנות הסלולריות: כן, אותן אנטנות שהופכות לנו את הנוף לפחות יפה, יכולות להגיד לנו בדיוק מאיזה צד של העיר התקשרתם להזמין פיצה (או קרואסון במשלוח, בלי שיפוטיות).
  • רכיב ה-GPS: ההוא שצועק עליכם "פנה ימינה!" בדיוק אחרי הפספוס של הרחוב. הוא יודע בדיוק איפה אתם, איפה אתם רוצים להיות– ובעיקר איפה פיספסתם שוב את הפנייה.
  • רשתות Wi-Fi סמוכות: זוכרים את הווי-פיי של השכן "Moshe-Wifi-Free"? גם הרשת הזו מוסיפה מידע שעוזר בדיוק המיקום.

קבלו 4 מיתוסים הזויים על איתור מספרי טלפון (ושללתי לכם 3 מהם!)

מיתוס 1: "מספיק שתקליד מספר Google-י ותקבל מיד מיקום מדויק"

נשמע קל ומגניב, נכון? טוב, סליחה להרוס לכם את המסיבה, אבל גוגל הוא לא הכול-יכול, ועוד לא הגיע למצב שהוא יכול לאתר כל מספר באופן מיידי ומתועד. זה אפשרי אבל מצריך קצת יותר מאמץ.

מיתוס 2: "חייבים להיות האקרים רציניים בשביל לאתר מישהו"

ממש לא! היום קיימים כלים רבים שמאפשרים גם לאנשים נטולי ידע טכנולוגי מיוחד לגלות איפה חברים שלהם מסתובבים (רק אל תספרו לסבתא שלכם, היא עוד תתחיל לעקוב אחריכם!).

מיתוס 3: "מספרים של קידומת 054 קלים יותר לאיתור"

לא נכון! 054 הוא סה"כ מספר ישראלי רגיל (לפני שאתם מתלהבים יתר על המידה ומחליפים לסלקום). לכל קידומת ישראלית יש את אותו סיכון להיחשף לטכנולוגיות מיקום.

מיתוס 4: "אפשר לאתר אנשים בלי ידיעתם או בלי אישור"

פה הגענו לאמת (אל תגידו שלא הזהרתי!). תיאורטית וטכנולוגית, זה אפשרי, אבל שימו לב – זה לא ממש חוקי וגם לא כל כך נחמד.

"תרגיל בילוש": אז איך עושים את זה בלי להסתבך עם החוק ובלי ליפול במלכודות ברשת?

  • הסכמה? כן, בבקשה! איתור חוקי נעשה כאשר למשתמש יש מודעות והוא נותן את הסכמתו, למשל דרך אפליקציות חוקיות או שירותים מוסדרים.
  • הימנעו מאפליקציות חשודות שמבטיחות לכם – "ב-3 שניות וזהו!" – זה כנראה לא אמין במיוחד, יכניס אתכם לווירוסים או יפיל אתכם קורבן להונאה עצובה (ואז תיאלצו להסביר לחברים למה שלחתם להם הודעות מוזרות באמצע הלילה).
  • שמרו על פרטיות: לא הייתם רוצים שהאקסית שלכם תדע בדיוק באיזו שעה אתם בקניון או איפה קניתם גלידה בשלוש בלילה.

שאלות ותשובות (שאתם ממש רוצים לשאול, אבל מתביישים)

אפשר לאתר טלפון כבוי? לא, טלפון כבוי לא שולח אותות ולכן לא ניתן לאתר אותו.

אם מישהו מחליף סים נשארים הנתונים? לא בהכרח – החלפה בסים יכולה להקשות על מעקב (החבר'ה ממוסד מתבאסים על זה מדי פעם).

מהן הדרכים הבטוחות לאיתור חוקי? אפליקציות כמו Find My Phone של גוגל או אפל לסמארטפונים, בתנאי כמובן שאתם הבעלים החוקיים.

איתור לפי מספר טלפון הוא תמיד מדויק? לא תמיד, לפעמים ניתן לקבל רק אזור כללי. אבל זה לגמרי עוזר למצוא איפה שכחת את הטלפון בבית!

האם המשטרה משתמשת בשיטות כאלו? בוודאי, למשטרה יש הרשאות חוקיות בנושא כחלק מחקירות פליליות.

בשורה התחתונה: אז כדאי או לא כדאי להיות בילוש דיגיטלי?

איתור לפי מספר טלפון הוא כלי מדהים ובמקרים מסוימים יכול להציל חיים של ממש (או לפחות לחסוך לכם את המבוכה שבהכרזה ברשתות החברתיות ש-"לבחור שגנב לי את הסמארטפון, לפחות אל תשחק לי Candy Crush ותוריד לי את הציון!"). עם זאת, ובנימה רצינית יותר, זכרו שהקווים בין שימוש לגיטימי ופגיעה בפרטיות יכולים להיות דקיקים מתמיד. אז תהיו אחראיים, תהיו סקרנים (אבל לאיותר מדי), ותשמרו על הטלפון שלכם – כי אין לו תחליף (וגם כי הוא מכיל בשנת 2023 בערך את כל החיים שלכם).

כתוב/כתבי תגובה