רכב לא תקין? תתכוננו למסע מופלא בין קנסות, שוטרים וחוויות מרגשות במיוחד!
בואו נדבר שנייה גלוי ובגובה העיניים – כולם אוהבים הרפתקאות. כן, אתה ואת שם בצד השני של המסך, אני יודע שחיפשתם בגוגל כמה פעמים בחייכם "מה העונש האמיתי על נהיגה ברכב לא תקין?", נכון? הרי כולנו, לפחות פעם אחת בחיים, דחינו עוד קצת (רק עוד יומיים, נשבע לך!) את הטיפול בצמיגים, באורות או בברקסים. נשמע מוכר?
כמה באמת יעלה לכם רכב לא תקין?
אני שומע לא פעם אנשים שאומרים משפטים כמו: "אז המראה קצת שבורה. מי בכלל משתמש במראה צדדית שמאלית?" או "נו, בלמים, בלמים, העיקר שהרכב עוצר… בערך". מעבר לעובדה שרכב לא תקין זה קצת כמו לקפוץ בנג'י בלי לוודא שהחבל מחובר בצד השני – יש לזה השלכות כספיות ומשפטיות לא קטנות בכלל.
רגע, כמה יוציאו ממני באמת?
נתחיל בחלק הכואב – העונשים הכספיים. נהיגה ברכב עם ליקויים מהותיים נחשבת לעבירת תעבורה רצינית. הקנסות יכולים להתחיל סביב 250-1,000 ₪ על בעיות "קטנות" כמו פנס חסר או פגום, אבל יכולים להאמיר לאלפי שקלים במקרים חמורים יותר. לדוגמה:
- צמיגים שחוקים? קנס של 500 ₪ לפחות, ובמקרים חוזרים, שלילה אפשרית של הרשיון.
- בלמים לא תקינים? טוב, פה המשטרה כבר לא צוחקת – קנס של עד 750 ₪ ואולי אפילו "טיול" מיוחד לבית המשפט לתעבורה.
- אורות לא תקינים? אם חשבתם שכיף לנהוג בלילה בלי אורות (אגב, זה לא), זה יכול לעלות בכ-250 עד 500 ₪ ואפילו השבתה מיידית למספר ימים.
אז מה הסיכוי שלי לפגוש שוטר?
כמה פעמים אנחנו אומרים "הסיכוי שיתפסו אותי הוא אפסי?" אז זהו, בדיוק בשביל זה המציאו את חוק מרפי והמשטרה. תתפלאו כמה מהר הרכב "המיוחד" שלכם ימשוך תשומת לב של השוטר הממוקם לו בנוחות מעבר לפינה, וחשבתם שלשוטרי תנועה אין חוש הומור? תחשבו שוב. יש להם, ולעיתים זה מסוכן יותר מהקנס עצמו.
שיחות מעניינות עם שוטרים – מה הסיפור שלך?
שוטר: "אדוני, מה הסיפור עם הפנס האחורי שלך?"
נהג: "זה לא פגם, זה עיצוב אישי משודרג מבית היוצר שלי".
שוטר: "מקסים, תגיע להסביר לבית המשפט."
ולמי שאין כח או זמן לדיאלוגים קומיים לצד הדרך – עדיף מראש לא להיקלע למצב הזה.
השבתת הרכב: חוויה או סיוט?
אחד הדברים הכי כואבים בפרשה הזאת הוא השבתת הרכב. המשטרה מוסמכת להחליט "עד כאן!" ולהשבית את הרכב במידה והתגלו ליקויי בטיחות חמורים. המשמעות – גרר (על חשבונכם כמובן), אובדן ימי עבודה, ביקור חווייתי במוסך ושעות ארוכות של חיפוש טרמפים עם אנשים שאתם לא תמיד אוהבים או מכירים. נשמע כמו כיף גדול, הא?
כמה שאלות ותשובות שכולנו שאלנו (בעיקר אחרי שעצר אותנו שוטר…)
- האם אפשר לערער על העונש שניתן? כן, תמיד אפשר לערער לבית המשפט לתעבורה, אבל רצוי לעשות את זה רק אם יש סיבה ממש טובה (והמשפט "חשבתי שהפנס עובד חלק מהזמן" הוא לא סיבה ממש טובה).
- אם השוטר נתן לי הזדמנות לתקן את הרכב, עדיין אשלם קנס? לא בהכרח. לפעמים ידרשו מכם לתקן את הרכב ואז להראות במשרד הרישוי שהוא תוקן – ותחסכו את הקנס. מפה כבר תחליטו לבד אם להיות מתוסכלים או להודות לשוטר.
- מתי המשטרה משביתה רכב באופן מיידי? כשיש ליקויים חמורים, כגון בעיית בלמים או צמיגים סופר-שחוקים.
- האם מישהו יבדוק את הרכב שלי בלי לדעת? בוודאי! המשטרה מבצעת בדיקות פתע, ובניגוד לעצות הידועים ברשת – אין שום דרך קסומה לנבא אותן.
- האם קנס על ליקוי ברכב מעלה לי את מחיר הביטוח? לא ישירות, אבל דוח או עונש משמעותי כן יכול להשפיע על רשיון הנהיגה, מה שיכול להקפיץ בעתיד את מחירי הפוליסות.
אז בשורה התחתונה – משתלם להתעלם?
תנו לי רגע של רצינות בתוך כל ההומור והציניות – אין קיצור דרך בנושא הזה. רכב לא תקין הוא רולטה רוסית שאף אחד מאיתנו לא באמת רוצה לשחק. מעבר לעובדה שאף אחד לא רוצה להיתפס, אף אחד גם לא רוצה למצוא את עצמו מתגעגע לימים הנחמדים האלה שבהם הרכב היה זמין ולא מושבת, והארנק שלו היה מלא יותר. אפשר בקלילות ובכמה שקלים להימנע מראש מכל הסאגה – ובינינו, עדיף להשקיע את הכסף בילוי טוב ובכיף, ולא בקנסות ואירועים בלתי צפויים.
אז חברים, אל תחפשו את ההרפתקה הזאת. סתם נקלעתם אליה פעם? או-קיי, שיהיה לכם בהצלחה ותספרו לנו אחר כך איך עבר.