כמה מרוויחה סייעת רפואית לילד אלרגי בישראל

סייעת רפואית לילד אלרגי – כמה באמת מרוויחים על אלרגיה לבוטנים?

כולנו נתקלנו פעם בילד האלרגי הזה, נכון? אף פעם לא ידענו בדיוק מה זה אומר, רק שבימי הולדת תמיד הייתה לו עוגה נפרדת וכולם העיפו בו מבטים של רחמים שקטים. אבל מאחורי כל ילד אלרגי עומד סיפור קצת יותר דרמטי והרבה יותר מעניין משנדמה לכם: הסייעת הרפואית וחשבון הבנק המסתורי שלה. אז איך בדיוק נראית המציאות של סייעת רפואית לילד אלרגי וכמהכם היא באמת מרוויחה בשביל לשמור שהוא יתרחק מהבוטנים האימתניים האלה? תכינו לעצמכם סנדוויץ' (רק אל תשימו בו חמאת בוטנים!) וצאו איתי לגלות את המספרים האמתיים ואת הסיפור האנושי והמצחיק מאחורי אחת העבודות הכי מעניינות שלא דיברו עליה מספיק.

מה הקשר בין אלרגיה לאבטחה של השירות החשאי?

אם אי פעם ראיתם סייעת רפואית בפעולה, בטח שמתם לב שהיא נראית יותר כמו שומרת ראש מאשר כמו סייעת. העיניים פקוחות לרווחה, סקירת השטח וחיפוש חשודים פוטנציאליים עם כריך חמאת בוטנים חשוד מסתובבים במקום. לא סתם אנחנו קוראים להן בין חברים – "הביטחון המסכל של האלרגיה".
כמה לדעתכם מקבלת סייעת רפואית על אותה דריכות ביטחונית גבוהה? בואו נעשה סדר ונבין כמה ירוויחו האנשים הללו שפועלים תחת איומים של "במבה" נשק יום הדין ולא ישנים בלילה מחלומות אימה של חטיפי אגוזים.

מספרים מהשטח – כמה באמת נכנס לבנק?

  • שכר התחלתי בסיסי – סייעת רפואית מתחילה, בלי ניסיון קודם, יכולה להרוויח כ-35-40 ₪ לשעה. לא תהפכו מזה למיליונרים, אך לאחר כמה משמרות תבינו שקניתם היכולות החדשות שלכם הן מרשימות בהחלט: זיהוי פיסטוקים ממרחק 100 מטר וזינוק מרהיב להצלת כריך מחשוד.
  • עם ניסיון באה גם אחריות יותר גדולה – סייעות רפואיות מנוסות יכולות להגיע לשכר של כ-50 ש"ח לשעה. תוסיפו לזה תנאים משופרים וסנדוויצ'ים שווים מארוחות הצהריים של הילד שנשארים בצד (הרי אתם חייבים לבדוק שאין בזה חלבה, נכון?). כבר נשמע טוב יותר.
  • תוספות מיוחדות? ברור! – לעיתים סייעות רפואיות מקבלות תנאים מיוחדים אם הילד האלרגי שלהן דורש טיפול מורכב במיוחד, התרוצצויות רבות או תשומת לב אינטנסיבית לאורך כל היום. תכינו את עצמכם, מדובר בעבודה לא קלה בכלל, אבל עם כמה פלוסים לא רעים, כמו חופשות בצמוד לחופשות בתי הספר ושעות עבודה גמישות בד"כ.

איזה כישורים אתם ממש חייבים בשביל להצליח בתפקיד?

אם אתם מתלבטים אם העבודה הזאת מתאימה לכם, הנה כמה שאלות מעוררות השראה ומצחיקות במיוחד שכדאי שתשאלו את עצמכם רגע לפני שאתם רצים לרכוש מזרק אפיפן ולהכריז שאתם צוות מד"א 2.0.

  • האם ממרח אגוזים מכניס אתכם להתקף חרדה? (אם התשובה היא "כן", כל הכבוד, קיבלתם נקודות זכות ראשונות!)
  • האם יש לכם יכולת על-אנושית לגלות אם פירור חמאת בוטנים חשוד נמצא באזור?
  • האם אתם יודעים לתמרן בין וואטסאפ מלחיץ של ההורים להודעה זועמת של המורה שממש לא מתלהבת מנוכחותכם בכיתה כל הזמן?
  • האם אתם מוכנים נפשית להישמע כמו תקליט שבור כשאתם חוזרים ואומרים משפטים כמו: "כן, אנחנו בטוחים במאה אחוז שאין בזה בוטנים" או "אני חושבת שכבר סיכמנו שאין אוכל שמכיל שקדים בבקשה"?
  • והכי חשוב – האם אתם מוכנים להפוך למומחים הכי גדולים באיזור בהבנת רשימת הרכיבים הבלתי-אפשרית שעל חטיפים מהסופר?

5 שאלות ותשובות זריזות שכל אחד חייב לדעת על "שומרי האלרגיה":

  • האם זו עבודה במשרה מלאה? לא בהכרח, יש כאלה שעובדים משרה חלקית, תלוי בצרכי הילד ומערכת השעות שלו.
  • סייעת רפואית חייבת הכשרה רפואית מורכבת? רוב ההכשרה היא בסיסית, עם קורס עזרה ראשונה וקורס לזיהוי וטיפול באלרגיות.
  • מותר לסייעת רפואית לפזר לכולם שקיות במבה? בהנחה שאתם לא מעוניינים לזכות בכרטיס טיסה חינם לבית המשפט – עדיף שלא.
  • יש קידום בתחום הזה? אפשר להתקדם לתפקיד ניהולי בבתי ספר או בגני ילדים ולפתח הכשרות לאחרים.
  • מה הטיפ הכי טוב למתחילים בתחום? תביאו איתכם סבלנות, חוש הומור ואולי גם נעלי ריצה טובות, כי בכל יום עשויים לרוץ אחר כריכים תמימים שסטו מהמסלול.

אז שורה תחתונה – האם זה שווה את זה?

אם תשאלו אותי (ואתם שואלים, כי הגעתם עד לפה ונתתם אימון מלא בשיפוט שלי!), מדובר באחת העבודות היותר מספקות ובאמת מבדרות שיש. אתם הופכים לדמויות משמעותיות עבור ילד שזקוק יותר מכל לדמות סמכותית, אחראית ורחומה בג'ונגל של אלרגנים, וחוץ מזה – ובואו נהיה כנים רגע – כל יום עבודה שפוי שמסתיים בלי התקף אנפילקטי הוא יום טוב למדי, נכון?
רק אל תשכחו שבסוף היום, כשאתם מגיעים הביתה, אין כמו להתפנק עם עוגיית שוקולד טובה ואיכותית שאין לה שום קשר לבוטנים – חייבים הרי לשמור על הכושר והידע המקצועי, נכון?
בתאבון!

כתוב/כתבי תגובה