חלום דו-גלגלי: אז מאיזה גיל אפשר להתחיל לרכוב על אופנוע באמת?
אם הגעת עד לכאן, כנראה שקצת מדגדג לך בידיים ובכפות הרגליים החלום הדו-גלגלי – להרגיש רוח נעימה על הפנים, לעקוף פקק תנועה בלי למצמץ ובעיקר לגלות לקסדה שלך שאתה מאוהב בה. אבל רגע לפני שאתה הפנטזיה שלך פוגשת את הכביש, בוא נדבר תכלס: מאיזה גיל באמת אפשר להוציא רישיון לאופנוע ומה באמת צריך לדעת לפני שקופצים על האוכף?
16, 18 או 21? אז מאיזה גיל אפשר להתחיל ל"רכב" רשמית?
אז עניין הגיל הוא קצת כמו משחק מחשב שיש בו שלבים שונים – ככל שאתה מתקדם (כלומר, מתבגר) – יותר אפשרויות נפתחות בפניך. חוק הרישוי בישראל קובע שלושה גילאים עיקריים שכדאי לך להכיר:
- גיל 16: אהה, המתוק הזה שמתאים במיוחד לבני נוער שמחפשים קצת עצמאות – זהו גיל שבו אפשר להתחיל עם רישיון מסוג A2 ("עד 125 סמ"ק") שאפשר לך לנהוג באופנוע קליל, עירוני וכיפי, כזה שלא יפחיד את ההורים יותר מדי אבל עדיין יספק קצת אדרנלין.
- גיל 18: וואו, עכשיו מתחיל להיות מעניין – רישיון מסוג A1 מחכה לך, ואיתו אופנועים עד 47.46 כ"ס (כן, מאוד מדויק משום מה). זה אומר שמפה כבר אפשר לדבר על ריגושים של ממש, אפשרות לקצת טיולים מחוץ לעיר ליום שבת וגם הפוזה ברחוב משתדרגת דרמטית.
- גיל 21 ומעלה: כאן כבר נגמרים המשחקים – רישיון נהיגה מסוג A בלי הגבלת כוח (יאיי!). זה הזמן להגשים פנטזיות עם אופנועי ספורט, אדוונצ'ר רציניים או לצאת לטיול הרפתקני בדרום על האופנוע הכי מגניב שאי פעם חלמת לרכב עליו.
שאלת השאלות: למה בעצם החליטו על הגבלות גיל?
בטח שאלת את עצמך – למה בכלל צריך הגבלות גיל? הרי תמיד יש מישהו צעיר שממש אחראי או מבוגר אחד שקצת פחות… ובכן, החוק בנוי סביב ניסיון, בשלות נפשית וסיכונים מדודים. הגבלות הגיל אמורות לסייע לך לפתח ניסיון ואחריות בהדרגתיות. ואולי איפשהו, לחשוב שההורים שלך לא יקבלו התקף לב בכל פעם שאתה יוצא לרכיבה.
לצחוק זה כיף, אבל ברצינות, רכיבה על אופנוע זאת מיומנות מורכבת. לא מספיק לגשת לטסט ולעבור – הכי חשוב הוא להבין מה אתה עושה שם בחוץ, ואיך לחזור הביתה בשלום.
אבל רגע – האם בכלל משתלם לי להוציא רישיון מוקדם או לחכות?
יש מי שטוענים שחייבים מיד לרוץ בגיל הכי צעיר שאפשר לעשות רישיון לאופנוע, ויש מי שמייעצים "לחכות קצת, שתתבגר". מה התשובה הנכונה?
כאן המפתח הוא פשוט: שאל את עצמך כמה שאלות חשובות:
- האם אני באמת מוכן לנהוג באחריות?
- האם אני מספיק אחראי לדעת לשמור על עצמי?
- האם יש לי את ההדרכה המתאימה והייתי מוכן באמת להשקיע בקורס מקצועי מעבר למה שהחוק דורש?
- אולי אני פשוט מתלהב כי זה "מגניב" ועדיף לי לחכות קצת?
אם ענית בכנות ועדיין בא לך לצאת לדרך? כנראה שהגיל מבחינתך הוא רק מספר, אבל האחריות שלך חשובה הרבה יותר מכל תאריך לידה.
7 מיתוסים מצחיקים שאנשים עדיין מאמינים על רישיונות אופנוע
- "אם אני עובר טסט על ידני, מותר לי לנהוג רק בידני!" לא נכון, אחרי שעברת במבחן אופנוע, אתה רשאי לנהוג על כל אופנוע שעומד בדרגת הרישוי שלך.
- "מי שמוציא רישיון צעיר תמיד יעשה תאונה בגיל 18." אממ לא. ממש לא. תאונה לא קשורה ישירות רק לגיל, אלא בעיקר למודעות, הכשרה ועצמאות שלך.
- "אי אפשר לנסוע עם הקטנוע מחוץ לעיר" מה? איפה שמעת את זה? לא נכון (כל עוד הוא תקני וחוקי כמובן).
- "בנות פחות טובות ברכיבה על אופנועים" אממ, אנחנו בשנת 2023… תתקדם!
- "אם שכחתי לחדש רישיון במשך שנה אצטרך לעבור מחדש טסט שלם!" לא תמיד, לרוב יש דרכים פשוטות יותר לחדש רישיון שפג.
- "חובה ללבוש מעיל עור כדי להיראות רציני על אופנוע" אפשר בהחלט לבחור במשהו פחות צעקני. תיסע בטוח ותיראה רציני גם בלי תחפושת ויקינגית.
- "האופנוע הראשון חייב להיות 1000 סמ"ק לפחות" זה כמו שתגיד שהדייט הראשון שלך צריך להיות דוגמנית מפורסמת. חבוב, אפשר להתחיל בצניעות ולהתקדם בהדרגה!
שאלות ותשובות זריזות (לכבודך, המתעניין הסקרן)
- אפשר להוציא רישיון לאופנוע לפני שמוציאים לרכב? כן, בהחלט – אין חובה לרישיון רכב קודם.
- כמה זמן לוקח להוציא רישיון? תלוי בך: בין שבועות בודדים לכמה חודשים. ככל שתתאמן יותר ותהיה מוכן יותר, התהליך יהיה קצר יותר.
- יש הגבלה על מספר הנוסעים? אופנוע אישי הוא לרוב עד שני נוסעים, אבל וודא את הרישוי.
- האם חייבים קסדה גם בתוך העיר? ברור! חוץ מזה, עם הקסדות של היום אתה גם נראה טוב יותר, אז למה לא?
- אם לא עברתי טסט, תוך כמה זמן אפשר לגשת שוב? אפשר להירשם לטסט נוסף בדרך כלל לאחר כשבוע עד שבועיים.
יאללה לסיכום – אז אתה באמת מוכן לעלות על אופנוע?
בסופו של דבר, לא משנה אם אתה בן 16, 21 או 35; אפילו לא משנה כמה סמ"ק יש לאופנוע הראשון שלך. מה שהכי חשוב באמת הוא שאתה מודע לאחריות העצומה שאתה לוקח כשאתה עולה על הכלי הזה, אבל גם יודע ליהנות מהרכיבה. אל תשכח לחייך מתחת לקסדה, מוכנים לצאת לדרך? גז! (אבל בזהירות, הא?)