כמה זמן אחרי התקן אפשר לקיים יחסים ולמה

אז כמה זמן באמת צריך לחכות אחרי התקן? התשובה שאף אחד לא מעז להגיד לכן…

אז החלטת לעשות את הצעד האמיץ (והחכם) והתקנת התקן תוך-רחמי. קודם כל, אל דאגה, את בחברה טובה – התקנים הם היום הטרנד הכי לוהט בעולם האמצעי מניעה ובצדק: הם אמינים, נוחים ולא דורשים זיכרון-על של פילית מצויה כדי לקחת גלולה כל יום באותה השעה. אבל יש שאלה אחת קטנה, מעצבנת, מביכה (וכמובן, חשובה בטירוף) שרופא הנשים שלך לרוב שכח להסביר לך: "כמה, לעזאזל, צריך לחכות עד שאפשר לחזור לעניינים במיטה?"

התשובה, כמובן, היא קצת יותר מורכבת ממה שאת מצפה, אבל אל חשש, אחרי שתסיימי לקרוא כבר תדעי הכל – כולל הדברים הכי מביכים, מצחיקים ואמיתיים שהחברות שלך כנראה מתביישות לספר לך.

נתחיל מההתחלה – התקן תוך-רחמי. זה כואב? (ואיך לעזאזל זה קשור לסקס?!)

בגדול, התקן תוך רחמי הוא מכשיר קטן בצורת T שמותקן ברחם כדי למנוע הריון לזמן ממושך. אוקיי, את זה את בטוח כבר יודעת, אבל מה שאת כנראה קצת פחות יודעת, זו העובדה שהרחם שלך עדיין לא יודעת שהתקן זה דבר שלא אמור להיות שם בדרך כלל, והיא קצת מופתעת (ובעיקר עצבנית) בימים הראשונים.

אז כמה זמן באמת הכאב מחזיק מעמד?

  • ימים 1-3: אי נוחות קלה עד בינונית (אולי תיקחי כדור משכך וצ'ופר שוקולדי?)
  • ימים 4-7: בדר"כ כבר הרבה יותר רגוע, אבל עדיין יתכן דימום או אי נוחות מינימלית.
  • בהמשך השבוע השני: רוב הנשים חוזרות לשגרה רגילה לחלוטין.

אבל אם נחזור לנושא שבאמת מעסיק אותך (אני יודע, יכולת להריץ ישר לפה): כן, בזמן הראשון את כנראה פחות תחשבי על בילויים בחדר השינה, וזו האמת העצובה (או המצחיקה, תלוי איך מסתכלות על זה). ולמרות שאולי זה פחות סקסי לדבר על זה עכשיו, זה בהחלט יכול להיות סיפור משעשע (וגם קצת מביך) בעוד כמה חודשים כשכל זה יהיה רק זיכרון רחוק.

אחרי כמה זמן אפשר לקיים יחסי מין – האמת העירומה בלי צנזורה

בגדול, ברוב המקרים ההמלצה של רופאי נשים היא לחכות בין 48-72 שעות לאחר התקנת התקן לפני שחוזרים לעניינים אינטימיים. אבל רגע! לפני שאת תורידי את הבגדים במהירות שיא של אצן אולימפי, חשוב לדעת כמה דברים קטנים שיכולים להשפיע על ההחלטה שלך:

  • הגוף שלך יודע הכי טוב: לכל אחת יש קצב התאוששות ייחודי. תמיד חשוב להקשיב לגוף שלך – הכאב פוחת? הכל סבבה?
  • דימום ואי נוחות: הדימום יכול להימשך אפילו עד שבוע, וזה הגיוני לחלוטין. אם את מרגישה שהמיטה עלולה להיראות כמו זירת פשע מ"CSI", אולי עדיף לחכות עוד כמה ימים.
  • התקן הורמונלי או נחושת? התקנים הורמונלים בד"כ גורמים לפחות דימומים ועשויים להיות נוחים יותר באופן מהיר. התקן נחושת קצת יותר "סורר", וזמן ההתאוששות יכול להתארך מעט.

5 שאלות שמביכות אותך מאוד – והתשובות הישירות שאת ממש צריכה לקרוא

האם בן הזוג ירגיש בהתקן במהלך האקט?

90% מהגברים לא ירגישו כלום, אבל חובה לציין שבמקרים נדירים יש כאלה שידווחו על תחושה קלה של חוט ההתקן (ולא, אין סכנת התחשמלות).

מה קורה אם כואב לי מאוד או יש דימום לאחר היחסים?

קצת כאבים וכתמים קלים יכול להיות נורמלי בימים הראשונים. אם כאב כבד או דימומים חזקים מתרחשים, כדאי לדבר עם הרופא שלך.

ההתקן פוגע בהנאה בסקס?

ממש לא! רוב הנשים דווקא מדווחות שברגע שהכל מתאזן, הן נהנות בדיוק אותו דבר (ואפילו יותר, כי אין דאגה להריון!).

האם ההתקן יכול לזוז או ליפול בגלל יחסי מין?

לא ולא. אם התקן הותקן נכון, הסיכוי לכך אפסי לחלוטין. כך שאת יכולה להיות רגועה.

האם עלי להימנע מתנוחות מסוימות?

לא, אתן חופשיות להיות אקטיביות וספונטניות בדיוק כמו תמיד. ההתקן חזק יותר מהנחישות של כולנו לשמור על דיאטה אחרי החגים (ואת יודעת עד כמה זה חזק!).

אז יאללה, הגיע הזמן לצאת מהסטרס ולסיכום – מתי את יכולה לחזור לפעולה?

האמת היא די פשוטה – אחרי 48-72 שעות, אם כל הסימנים שהצגנו נראים לך נורמליים והגוף שלך משדר שהכל בשליטה, את מוזמנת סוף סוף לחזור לחגיגות. רק תזכרי לעשות את זה בקצב שלך, עם חיוך, הרבה פתיחות להומור ולרגעים המביכים שבדרך.

אז ביי-ביי ללחץ, להיסוסים ולשאלות המביכות שעשויות להרוס את הכיף… והיי-היי לשיטת מניעה נוחה, בטוחה ולייפסטייל שכולנו מגיע להן!

כתוב/כתבי תגובה