איך לקבל פיצוי על דיליי בטיסה בקלות

נתקעתם בשדה? כך תהפכו דיליי בטיסה להרפתקה הכי רווחית שלכם!

אתם מוכנים לטוס, המזוודות כבר נמסרו, הציפייה בשמיים ואז פתאום… הכרוז המעייף בשדה התעופה מכריז שהטיסה מתעכבת. אהה, היופי שבנסיעות אוויריות – תמיד יש הפתעות. אבל רגע לפני שאתם מתייאשים, זורקים את הכרית המתנפחת לפח ומודיעים לעצמכם ש"הטיול הזה מקולל", עצרו שנייה לחשוב: אולי דווקא עכשיו אתם עומדים להפוך את הברדק הזה להזדמנות אדירה ולהרוויח מזה כסף, והרבה? כן, קראתם נכון! הכינו את הדרכונים, שימו כפכפים וקחו ביס מהסנדוויץ' overpriced שקניתם בקפיטריה – הנה איך הופכים דיליי מעצבן להרפתקה שמשלמת לכם כסף טוב.

אז הטיסה שלכם איחרה, מה מגיע לכם בכלל?! 🧐

לפני שתחליטו שהעולם נגדכם ותסגרו חשבון עם חברת התעופה בטוויטר או אינסטגרם (שאגב, זה תמיד משעשע לראות איך הם מגיבים לפוסט כועס עם מלא אימוג'ים זועמים), כדאי שתדעו מה זכויותיכם על פי החוק:

  • עיכוב של שעתיים ומעלה – מגיע לכם לקבל אוכל ומשקאות וכמובן Wi-Fi בחינם.
  • עיכוב של 5 שעות ויותר – זכותכם לבטל את הטיסה ולקבל החזר כספי על מלוא כרטיס הטיסה (ועוד פיצוי כספי נחמד).
  • עיכוב שגורם לכם לישון לילה שלם בשדה התעופה? בדקו האם החברה מציעה מלון קרוב ומפנק עם שירות הסעה. מגיע לכם.
  • הטיסה נדחתה ליום המחרת? מזלכם – דרשו מיד מלון והעברה אליו (מינימום 3 כוכבים, בבקשה בלי מלון מהפחד "של פעם").

ומה קורה אם הדיליי הוא "מיני-סדרה" דרמטית של שעות ארוכות במיוחד?

מעבר לכל הנשנושים שהוזכרו קודם, לפי החוק האירופי וגם לפי חוק שירותי תעופה הישראלי, במקרים מסוימים (והם לא מעטים, תתפלאו) מגיע לכם פיצוי של מאות ועד אלפי שקלים. אז רגע לפני שתצרחו בבדיקת הביטחון, חכו עם זה ותדעו לבדוק את הסיבות האמיתיות לעיכוב. אם מדובר בתקלה טכנית של החברה, כשל בהתנהלות הצוות או אפילו בעיות תכנון במערך הטיסות – החזר כספי, גבירותיי ורבותיי, קרוב מתמיד לחשבון העו"ש שלכם!

3 טעויות שאנשים עושים בזמן דיליי ואיך להימנע מהן 😱

1. להתייאש ולקטר בלי לבדוק אופציות לפיצוי

אל תיכנעו ללחצים ולקיטורים של שאר הנוסעים – הכעס אולי לגיטימי, אבל הוא לא ישפיע על סכום הפיצוי. במקום זה, היו חכמים: צלמו את לוח ההודעות שמציג את הטיסה המאוחרת, שמרו אימיילים והודעות מהחברה בנייד, תעדו לעצמכם את הזמנים ואת הדרך שבה טיפלה החברה בעיכוב. התיעוד (אולי בנאלי עכשיו) שווה מאות אירו אחר כך!

2. ההשלמה עם מה שהוצע לכם בלבד

"קיבלתי קפה ועוגייה, אז נוותר"… בואו, באמת. אתם חייבים להתעקש, לא להיות נחמדים מדי (ישראלים מיומנים בכך, לא?). בדקו לעומק את התנאים, דרשו לראות דף הסבר בעברית או באנגלית ובקשו (בנעימות, אבל באסרטיביות, כמובן) מה באמת מגיע לכם. אל תתביישו – אתם אלו שנפגעתם!

3. עזיבת השדה בלי שום אישור בכתב על העיכוב

נשמע מיותר? ממש לא. נסו לדאוג כבר בשדה לקבל אישור רשמי של החברה על סיבת הדיליי ואורכו המדויק. ניירות כאלה גורמים למנהלי השירות של החברות להתעורר בחרדה בלילה. למה? כי הם יהפכו את תהליך הפיצויים שתקבלו בהמשך להרבה יותר מהיר ופשוט.

"אבל אין לי סבלנות לתביעות ולבירוקרטיה!" – מה עושים במקרה כזה?

אם רק הרעיון להגיש תביעה מתיש אתכם, החדשות הטובות הן שכיום קיימים לא מעט שירותים מקוונים (למשל Airhelp, flight refund ועוד לא מעט) שפשוט יעשו את העבודה עבורכם. הם ידאגו לתהליך, יתקשרו, יעצבנו ויחפרו לחברות התעופה במקומכם, ואתם תראו את הכסף ישירות בבנק (מינוס עמלה קטנה אך מוצדקת על השירות).

שאלות מעצבנות של נוסעים וזאת הפעם האחרונה שנענה עליהן 😅

  • "כמה יוצא לי להרוויח מהסיפור הזה?" – תלוי במרחק, זמן העיכוב וסיבת הדיליי. קחו בחשבון עד 600 יורו במקרים של עיכובים חמורים.
  • "ואם זו טיסת לואו-קוסט?" – החוקים תקפים גם עליהם! (התקמצנתם במחיר, אל תתקמצנו על זכויות!)
  • "גיליתי על הדיליי לפני כמה חודשים, זה מאוחר מדי לתבוע?" לרוב, יש לכם שנתיים עד שלוש שנים לתבוע – לא מאוחר מדי!
  • "אבל ירד שלג, מה לעשות?" אם מדובר במזג אוויר חמור, חברת התעופה פטורה. אבל זה לא יזיק לבדוק את הסיפור באופן עצמאי.

בשורה התחתונה – דיליי זו לגמרי מתנה בתחפושת 🎁✈️

הגיע הזמן שתשנו את הגישה בכל פעם כשמודיעים לכם על טיסה מאוחרת. במקום להתעצבן, חייכו – בעוד רגעים ספורים אתם עומדים כנראה להרוויח כסף או להנות לפחות מאירוח מטעם חברת התעופה. הפיצוי לגמרי מגיע לכם, אל תוותרו עליו, ואל תשכחו להפוך את התהליך להרפתקה שאתם דווקא זוכרים בחיוך – במיוחד אם תצאו ממנה ברווח נקי של כמה מאות יורו. על זה נאמר – שתמיד יהיו לנו בעיות כאלו "מציקות"!

כתוב/כתבי תגובה