לעזוב או להישאר? מה שלא סיפרו לכם על עזיבת הבית לפני גירושין
החלטתם לסיים את הנישואים (או לפחות אחד מכם החליט והשני מנסה להבין מה קורה פה בדיוק). זה אירוע מספיק לא קל כשלעצמו, אבל עכשיו מגיעה התלבטות נוספת שהעולם הטכנולוגי של זמננו הופך לקצת יותר מורכבת: האם לעזוב את הבית לפני שהכל נגמר רשמית? רגע, רגע, לפני שאתם אורזים את הלפטופים, הטאבלטים, הכלב ומגרש המיני-גולף הביתי (אם יש לכם אחד כזה, אני מעריץ אתכם) – הנה כל מה שאתם חייבים לדעת.
1. "אז מה אם אעזוב? הפייסבוק עדיין יישאר חבר שלי!" 🤔
ברוכים הבאים לעידן החדש, שבו כולנו חיים בתוך מסכי הסמארטפון והטאבלט. מתמודד ששוכח להתנתק מנטפליקס או מאפליקציות בית חכם יכול למצוא אותו פתאום משתגע בניסיון להבין למה המזגן נדלק בבית הישן שלו כל ערב בשלוש לפנות בוקר. לפני שתארזו—קבלו 4 דברים מאוד (אבל מאוד) חשובים שיכולים להשתבש:
- שמירת הפרטיות והביטחון הדיגיטלי – אם אתם עוזבים בפתאומיות, יש סיכוי טוב שתשכחו להחליף סיסמאות או למחוק גישה לאפליקציות משותפות. תאמינו לי, אין מצב שתיהנו מזה שהאקס/אקסית ממשיך לעדכן לעצמו את רשימת הצפייה שלכם בנטפליקס ל"סיפורים על רווקים מאושרים".
- "באיזה בית נשאר ה-WiFi?" – מי לוקח את גישה לאינטרנט ומי צריך להתחבר לשכנים חביבים בשם "רונן ושרה, סיסמא 123456"? דברים שכדאי לחשוב עליהם מראש.
- העולם ה(לא כל כך) יפה של מעקב דיגיטלי – זה אולי נשמע כמו סרט אימה רומנטי, אבל מי שנשאר בבית יכול די בקלות לעקוב אחרי מיקומכם עם אפליקציות משותפות שאתם אפילו לא זוכרים שהתקנתם.
- מידע בענן המשותף – זוכרים את הגיבוי שאתם עושים אוטומטית לענן? עכשיו דמיינו מצב בו כל התמונות שאתם מעלים לטלפון שלכם מופיעות פתאום גם על הטלפון של האקס/אקסית שלכם בזמן ארוחת שישי אצל ההורים שלו או שלה. תודה, דרמה.
2. "אבל הדודה בפייסבוק אמרה לי לעזוב! לסמוך או לחסום?" 🙈
רגע של רצינות לפני שנמשיך להטריל את עצמנו לדעת: בין הסיבות הרציניות לעזיבה מוקדמת של הבית נמצאים לחץ נפשי, מתח, סכסוך מתמשך ולעתים אפילו אלימות מילולית או נפשית. אבל בעידן הדיגיטלי של היום חשוב לתכנן את הצעדים שלכם בזהירות – כי מה שיכול לפעמים להיראות כמו פתרון זמני, יכול בהחלט להפוך לפנדורה דיגיטלית שתסתיים בעו"ד עם חשבונית לא מנומסת.
3. שאלות הזויות אך הכרחיות שאתם צריכים לשאול את עצמכם לפני שתעזבו את הבית📱
- האם עדכנתם סיסמאות בכל החשבונות שלכם, לפחות פעם אחת בשני העשורים האחרונים?
- מישהו חוץ מכם משתמש בחשבון שלכם כדי לצפות בסדרה "חתונה ממבט ראשון"?
- העוגיות שאתם רוצים למחוק הם באמת רק הקוקיז במחשב?
- האם בדקתם פעם אילו מכשירים מחוברים לחשבון גוגל שלכם? (כן, זה המקום הזה שפתאום מופיע בו טלפון סיני בשם שטויות כמו "YQC9876Onion".)
- ולתשומת ליבכם – חשבתם על מצלמות האבטחה בבית? אתם באמת רוצים שכל הפעילויות הביזאריות שלכם (כולל השירה שלכם במקלחת) יהיו מתועדות גם אחרי שהלכתם?
4. מה האינטרנט לימד אותנו על גירושין (וגם על חתולים, איכשהו)?🐱
הרשת מפוצצת במדריכים מפחידים, מתכונים מעולים לעוגות גירושין ולסיכומי ביניים של זוגות ששרדו (או שלא). למדנו שמשפחה, זוגיות וטכנולוגיה זה תמהיל מסובך יותר מסיפור העדכון האחרון של ווטסאפ:
- כמו פוסטים בפייסבוק – מילות כעס ומרמור אף פעם לא נעלמות לגמרי.
- כל מי שאי פעם עקב אחרי היסטוריית הספוטיפיי שלכם, גם יוכל לעקוב אחרי הצעדים שלכם כל הדרך לתוך דירת הרווקים החדשה (והלא כל כך נוצצת).
- כמו תיבת דואר אלקטרוני ישנה ששכחתם – הקשרים הדיגיטליים ממשיכים לחיות ולהפריע לכם מדי פעם כשהפעם ממש לא ציפיתם להם.
שאלות ותשובות שאתם באמת צריכים לשאול את עצמכם 👀🤳
השאלה ששאלתם: כדאי בכל זאת לעזוב מיד את הבית?
התשובה שאולי לא תרצו לשמוע: רק אחרי שבדקתם היטב את כל מה שצוין למעלה.
האם זה באמת משנה אם לא אשנה סיסמאות?
בטח, אם לא מפריע לכם שהאקס/האקסית תדע בדיוק איזה סוג חדש של גבינה קניתם באתר הקניות ב-2:30 בלילה.
איך אפשר לוודא שלא עוקבים אחריי?
לפני שאתם עוזבים, מחקו אפליקציות משותפות, החליפו סיסמאות, ואולי תעברו מחדש על הגדרות פרטיות של הכל(כן, אפילו של אפליקציית המתמטיקה האהובה עליכם).
לסיכום: לעזוב את הבית בעידן דיגיטלי זה קצת כמו לצאת ממערכת יחסים עם רובוט 🦾🤖
עזיבת הבית לפני הגירושין יכולה להיות החלטה הרסנית או הצעד החכם ביותר שתעשו. הסוד להצלחה נמצא בתכנון מראש. אז תעשו חושבים, החליפו סיסמאות ויאללה – צאו לדרך. ואם אתם צריכים קצת עידוד נוסף, תמיד תזכרו: אם אריאנה גרנדה עברה את זה, גם אתם יכולים. בהצלחה!