כשאנחנו ניגשים לתכנן בנייה של מבנה חדש, בין אם זה בית מגורים, עסק או כל מקום אחר, נרצה בוודאי שהמבנה יהיה מתוכנן היטב, מעוצב על פי הצרכים שלנו ושתהיה לנו אפשרות להשתמש בו בצורה נוחה ויעילה, חסכונית, ובאופן שישרת אותנו לאורך שנים ארוכות.
אחת האופציות שעומדות לרשותנו לשם כך, היא התקנת מערכת חשמל חכם במבנה. מדובר על התקנת מערכת שמאפשרת לנו לשלוט בכל מה שקשור למערכת החשמל במבנה כפי שאנחנו רואים לנכון. הרעיון הוא, שהמערכת תשלוט הן על מערכות המותקנות במבנה והן על מכשירי חשמל שונים אשר יתחברו אל המערכת דרך רשת האינטרנט במקום.
בעיקרון, יש לנו דרך לעשות זאת, באמצעות שליטה מרחוק על ידי אפליקציות ומערכות ניהול אשר מותקנות במחשב, מכשירי סלולר ואפליקציות, וכך אנחנו יכולים לשלוט על מערכת החשמל שלנו בצורה אפקטיבית וטובה. אנחנו יכולים לעשות זאת באופן פשוט וקל.
כיצד מתקינים מערכת חשמל במבנה בצורה נכונה?
ראשית, אנחנו צריכים לאפיין את הצרכים שלנו, לאפיין את תנאי המבנה ולראות מה בדיוק אפשר לעשות וכיצד ניתן לעשות זאת.
שנית, אנחנו צריכים לדעת כיצד לייצר מערכת שאכן אפשר לשלוט בה, בין אם זה מרחוק ובין אם זה מקרוב. אנחנו צריכים לדעת כיצד לייצר מערכות בית חכם שאכן נוכל לשלוט עליה בצורה נוחה, בכל המרכיבים שלה.
שלישית, חשוב שהמערכת אכן תשרת אותנו, בין אם זה בהיבטים של הפעלה וכיבוי מכשירים, אך גם בהיבטים אחרים. למשל, חסכון בהוצאות חשמל, חסכון בצריכת אנרגיה, יכולת לעבוד על פי לוח זמנים כפי שאנחנו רוצים (שימוש בטיימר), לספק לנו הגנה מרבית במקום ועוד.
המערכת אמורה לאפשר לנו לשלוט מרחוק, הן על אמצעי אבטחה, מכשירי חשמל, תאורה ועוד.